SIRI BERCAKAP DENGAN SELUAR JEANS

Isham baru pulang dari memancing , itulah yang menjadi aktiviti mingguannya sejak dia datang ke kuantan. Cakap saje mane tempat memancing yang hot kat kuantan ni, Benteng, bawah jambatan tg lumpur, Telok cempedak, Sg Ular. Sume die dah try dah. Isham tak minat nak mancing kat Sungai ke Lubuk ke. Die minat mancing tepi pantai yang ade awek lalu lalang. Kalo takde awek, cepat ngantuk katenye.

Selalunye selepas balik memancing isham akan mandi dulu. Sebagai seorang pemancing amatur. Isham masih belum sebati ngan bau ikan. Pernah sekali die sanggup keluar balik lepas mancing sebab nak beli sabun dettol untuk hilangkan bau hanyir ikan. Padahal dah tengah malam. Isham memang berani berani bodoh orangnya, okey die tak bodoh die cool.

Tapi hari ni Isham rase malas teramat sangat nak pergi mandi, matanye rase berat jer. Dalam kepala otak die dari tadi sampai je nak tidor terus. Dalam keter tadi Otek cakap sorang sorang. Kepala isham dah melayang jauh. Otek adalah sahabat kamcing memancing si Isham. Mereka ibarat isi dengan kuku, anjing dengan kucing dan romeo dengan julietnya. Bak kata pepatah cubit peha kiri peha kanan terasa sakitnye.

Sebelum nak sampai ke bilik Isham lalu depan bilik Pong, dari celah pintu die nampak Pong dan beberapa orang lagi sedang asyik membuka kitab. Main Pear Up la tu.
Banyak dapat ikan bang
Tegur suara nakal dari bilik Pong , Isham dah tak peduli dah ngan diorang, baginya diorang tu seperti budak nakal kampung yang lepak kat stesen bas sambil mengorat awek kilang balik kerje. Takdemaknenye nak bersosial time time gini. tido lebih asyik.

Isham masuk bilik dan melempar manje batang kail kesayangan ke belakang pintu, daun pintu ditariknye perlahan. Dalam kepala hotak Isham hanya terbayang katil empuk hak milik kerajaan bercadar Spongebob Squarepant nye. Buk! Isham melabuhkan badan ke katil empuk hak milik kerajaan itu. Tak sampai 3 minit Isham dah belayar jauh. kruh kruh kruh. Dengkuran halus lemak lemak manis hasil kepenatan yang maksima. Itu tanda Isham dah mencapai tidur yang berkualiti. Bukan selalu dapat camtu.

Tiba tiba Isham tersedar. Die terasa mukanya basah lecun, seperti disimbah. Siut la, getus hati kecil Isham. Mane plak datang air ni, Isham ni seorang yang cool, die tak berape nak kesah kalo member member kutuk dier ker, pakai selipar jepun die buat g terberon ke, tapi bile bab tido Isham mudah berang. Memang die cukup sensitip bab tido ni, kalo die tido dalam kelas tu jangan la ada mangkuk buat pedajal, ade satu kes tu budak bubuh minyak cap kapak kat idung die yang ala ala shah rukh khan tu. Terus Isham terjae dan bangun lempar fail nota 5 Inci kulit keras kat depan. Nasib baik mase tu depan die ade fail jer, kalo ade peti ais tak ke naya.

Isham terus bangun dari katil dengan berang ala ala hulk hogan gitu. Pintu depan separa terbukak. Suare orang gelak gelak menambahkan lagi panas di hati muda belianya. Ini kalo tak si Pong yang nakal mesti Helmi si badut nih. Diorang jer yang suke bergurau kasar nih. Gampang!! maki Isham sambil berkejar ke luar untuk membelasah mangkuk mangkuk tu. Sampai di muka pintu mata Isham meliar mencari mane pegi mangkuk mangkuk due ekor tu. Dengan pantas die ke bilik Pong. Sampai kat situ Isham tengok pintu bilik Pong dah bermangga. Cekap betul Setan2 ni buat kerje. Digegar gegar kan pintu bilik Pong sampai puas. Apabila merasakan yang kerja yang dilakukannya itu sia sia, Isham bertekad untuk pulang ke bilik bagi menyambung semula tidurnya tadi. Berangnya tak dapat melawan perasaan mengantuknye. Berang 0 mengantuk 1.
Takpe esok siap la korang aku shoot perut diorang biar sampai pecah pankreas sekor sekor.

Isham menyambung baringnye sambil memaki maki kecil. Dicapainye gebor di sebelah lalu di sapunye basah di muka licin ala ala Azwan Ali itu. Lepas 3 minit Isham dah belayar semula, cepat benar budak ni masuk tido, mesti mak bapak die dah train die dari kecik kecik dulu tido awal.

Sewaktu mentari dah hampir tinggal suku nak terbenam baru Isham terjaga, Isham menggeliat kecil sambil menggoyang-goyangkan tangannya bak Miss World yang bersorak sebab menang. Die tersentak lalu mencapai towel buruk warna Hijau (sesetengah tempat panggil warne ijo) lantas berlari ke toilet. Selesai mandi dan beristinjak, Isham keluar dari toilet dan menuju ke bilik. Die terserempak dengan Pong sedang membuka mangga pintu bilik tersenyum simpul ke arahnya, dengan gagahnya Isham mencekak kolar baju Pong, Pong terkebil kebil melihat lubang idung Isham kembang kempis menahan marah, Rileks la beb, asal ni? tanye Pong separuh takut. Isham terus memaki hamun Pong berbakul bakul. Semua orang keluar dari bilik melihat ape yang berlaku.Isham mencerita kan kisah die disimbah air sirap malam tadi. Die saspek Pong yang punye keje. Pong plak mati2 tak mengaku. Budak budak terlopong mendengar cerita Isham.
Tak patut la diorang buat ko macam tu
kate Karim, Karim cube menjadi hero.
Tapi , takkan la si Pong yang buat die kan baru sampai dari Melaka. Orang lain la tu kot
Isham buat muka pelik.
Siape yang tak balik weekend ni?
Sorang pun tak mengaku. Isham lagilah bengang, tangannya melepas kan cengkaman dari kolar baju Pong lalu mencengkam plak towelnye yang hampir terlondeh.
Setahu aku minggu ni sume orang balik kampung. Yang ade pun ko sorang je la. Ko kan g memancing.
Isham tak puas hati die rase sume orang cube mengenekan die. Sial la korang sume. Maki Isham sambil balik ke bilik meninggalkan member member2nye terpinga pinga kehairanan. Isham masuk ke bilik dengan marah yang amarah. Ti tit ti tit...ade mesej masuk ke hansetnye.. Isham mengangkat gebornya untuk mencari hensetnye, aik asal gebor ni warna merah, hanyir plak tu, Isham kehairanan lalu terduduk di tepi katil sambil membuka mesej di henset.
Beb tolong amik aku kat bas stand, aku sampai dari segamat kul 5 nie - Otek.
Isham terus menggelunsur dari atas katil ke bawah. Tibe tibe die rase seram. Kalo otek balik segamat ngan sape plak aku g mancing semalam. Cecair panas meleleh di kaki Isham.

8 comments:

h@na said...

lawak+suspen+seram la cite nieh
ahaks..
enjoy membace nyer

BuahKranjiDalamPerahu said...

saya cube buat cerita cinta sebenarnya

camcilah said...

ee..seramnya..seramnya...season 2 bila nak kuar???hihihihihi(ketawa mengilai)

bd fabregas said...

best la cite ni tapi apsal seluar jeans??

BuahKranjiDalamPerahu said...

ada misteri di sebalik jeans yang lusuh itu.....

Baby Tiger said...

besh besh

nurain said...

hui!

takutnye aku..

ni kesah benar ke?

BuahKranjiDalamPerahu said...

benar yang ditokok tambah..awas dengan seluar jeans lusuh anda...