Handphone Saya yang Hilang


Baru baru ni saya telah ke tawau atas urusan kerja. Entah macam mana HP NOKIA N 73 terhebat lagi gagah perkasa yang paling saya sayangi telah tercicir, huh, tak tidor malam saya memikiokanye, bukan kerana harganya yang RM 1200 (masa beli dulu), bukan juga kerana isi kandungan 3Gp nyer(video lawak yang diambil ngan rakan rakan le, bukan porno), tapi sebab no tel kawan kawan yang beribu juta lemon tu dah hilang. Camno nak contact member member camni. Walaupun saya ada lagi satu HP iaitu NOKIA E61, tapi semua No tel kawan kawan rapat saya simpan di HP NOKIA N73 tu, E 61 ni cume simpan no tel bos bos dan no khas untuk kerja sahaja.

Setibanya saya di Kuala Lumpur (Kay Ell), saya bergegas ke Maxis centre(kat JJ Wangsa Mau ada satu) untuk recover no lame tu balik. Nasib baik saya guna line, boleh la recover balik kalo gune prepaid, x dapek nak nolong eh.

Settle satu problem, Hari ni saya telah melakukan survey di internet tentang the latest price of HP in malaysia, rase rase nak beli HP baru,...Ini yang saya dapat:
Sony Ericsson
G900 RM1595
K200i RM305
K320i RM345
K550i RM590
K630i RM935
K660i RM880
K810i RM825
P1i RM1450
S500i RM658
T280i RM355
W200i RM390
W350i RM599
W380i RM705
W760i RM1175
W890i RM1415
W910i RM1120
Z320i RM458
Z555i RM580
Z558i RM699

Nokia
Nokia 1200 RM109
Nokia 1208 RM135
Nokia 1650 RM210
Nokia 1680 classic RM280
Nokia 2310 RM210
Nokia 2600 RM325
Nokia 2626 RM245
Nokia 2630 RM325
Nokia 2760 RM320
Nokia 3110 classic RM505
Nokia 3500 RM500
Nokia 5000 RM470
Nokia 5200 RM450
Nokia 5220RM690
Nokia 5300 RM595
Nokia 5310 RM780
Nokia 5610 RM1070
Nokia 5700 RM900
Nokia 6110 RM1200
Nokia 6120 RM880
Nokia 6220 Classic RM1560
Nokia 6500 classic RM1060
Nokia 6500 slide RM1210
Nokia 7310 Supernova RM685
Nokia 7500 RM780
Nokia 8600 Luna RM2450
Nokia 8800 Arte RM4400
Nokia 8800 Saphire Arte RM5500
Nokia E50 RM885
Nokia E51 RM1050
Nokia E61i RM1480
Nokia E65 RM1080
Nokia E66 RM1775
Nokia E71 RM1745
Nokia E90 RM3085
Nokia N70 RM750
Nokia N70 ME RM870
Nokia N73 ME RM1070
Nokia N78 RM1755
Nokia 81 RM1510
Nokia 81 8GB RM1615
Nokia N82 RM1780
Nokia N95 RM1805
Nokia N95 8GB RM2410
PDA (HTC)
HTC Touch Diamond RM2699
HTC P3400i RM855
HTC P330 RM1575
HTC Touch II P3452 RM1475
HTC TYTN II P4550 RM2525
HTC Touch Dual P5500 RM2170
HTC Cruise RM2329
HTC Shift RM4948
PDA (HP)iPAQ 512 RM905
iPAQ 612 RM1859
iPAQ 6965 RM1705
PDA (Toshiba)G810 RM1859
G910 RM2459

Pening kepala memikirkan HP mane yang nak saya beli bagi menggantikan NOKIA N73 yang terhebat tuh...Agak agak u all lah, (ceh macam hampeh cakap camni). HP mane lah yang best untuk beli dari segi harge n kebestsan nyer?... Tolong la bagi idea skit...

5 comments:

Anton Hilman said...

kasihan hp tececer, bruntunglah orang yang menemukan hehehe

hilman.web.id

BuahKranjiDalamPerahu said...

lainkali jangan bele paham tak? bele tu makna nya cuai ya amat...keh keh keh

padelkopak said...

lu beli jep hp nokia 3310!!

mantap, keras dan solid...lu baling dinding tengok!!

zool said...

Beli hp murah2 je...
Kalau ilang tak de ralat sangat..

BuahKranjiDalamPerahu said...

ye la...murah ke mahal ker..pe nak kire..janji leh kol ngan msg kan...