Ba Wau Kap Wau Bongkau

''Uhuk uhuk, uhuk uhuk''
''teruk batuk ko din'' kata ku dengan manja.
''Uhuk uhuk, ni yang aku malas nak minum ais ni uhuk uhuk''
''Ko kene jaga skit tekak ko beb, kalo tekak ko sakit sape yang nak jadi penyanyi band kite, next time aku tak nak ko minum ais ngan makan bende pedas k, tak elok sangat la'' aku memberi nasihat pada din sambil menghulur vicks.
Din angguk tanda setuju sambil menghembuskan asap Malboro Menthol.
Aku sahut dengan membuat O asap Dunhill.
Kami diam menghayati asap.

Lelaki dan rokok seperti sepasang kekasih. Rokok tak pernah salah, yang salah adalah ais.

7 comments:

Baby Tiger said...

heheheh walaupun rokok skang dah ada gambar2 mnyeramkan..masih isap okok kan??

BuahKranjiDalamPerahu said...

Kasih sayang kami tetap utuh walau apa pun dugaannya...hek hek

liza_ixora said...

walaupun dah difatwakan HARAM oleh majlis fatwa kebangsaan..??

nampaknya org2 yg merokok lebih pandai dari ulama' yg bersidang dlm majlis fatwa tu..

tabik spring kat korang.. (^_-)

p/s: jgn marah aaa.. nnt kena jual..!!

BuahKranjiDalamPerahu said...

oooo....keras tuh...

amirahsyuhada said...

memangler rokok tak pernah salah, apatah lagi pengilang tembakau, apatah lagi pengeluar tembakau, apatah lagi penanam tembakau, sikit pun depa tak salah.

Bibir pun tak salah, sikittt pun tak salah.

Didalam tubuh manusia ada seketul darah, namanya hati..

Tanya sama hati...heheh

l0veyd0veyd00 said...

hahahaha...ya betul.... rokok betul belaka... demam pun isap rokok..

BuahKranjiDalamPerahu said...

Cik Amira: Ikut rasa binasa, ikut hati mati..jangan ikut sesaper, pasti ke jalan yang benar.

Cik Loveydo: Demam adalah disebabkan oleh hujan bukan rokok..hehehe